19 november 2015

Dik onder de ogen: wallen en blauwe kringen verhelpen!

Dikke en opgezwollen oogleden en oogzakken komen met name voor in de ochtend. Er kunnen ook donkere en blauwe kringen zichtbaar zijn. Je ziet er oud en moe uit met deze kringen. De huid boven de ogen kan ook dik zijn. Wat kun je doen om dit kwaaltje tegen te gaan? Het is raadzaam om meer vocht te drinken. Drink minder alcohol. Alcohol zorgt dat je gezicht meer vocht vasthoudt. Het gebruik van een serum kan ook helpen tegen lelijke plekken en kan tevens plekken camoufleren. Lees snel wat er nog meer te doen is!

Dikke oogzakken in de ochtend

Het is voor veel mensen elke ochtend weer een strijd om die dikke, opgezwollen zakken onder de ogen weg te werken. Ook dikke wallen komen vaak voor in de ochtend. Hoe kan het toch dat veel mensen hier last van hebben en wat kun je doen om kringen en blauwe vlekken onder de ogen weg te werken? In dit artikel lees je alles over deze kwaal die met name in de ochtend, bij weinig slaap en veel stress in het oog springen.

Opgezwollen huid onder de ogen

De huid onder de ogen is veel dunner dan de huid op andere plekken in het gezicht. Een beschadiging is dan al snel te zien en hersteld doorgaans ook minder goed. Ook kleine veranderingen zijn bij een dunne huid al snel te zien. Opgezwollen zakken onder de ogen zijn dus ook snel merkbaar. De opgezwollen huid bestaat in de meeste gevallen uit vochtzakken. Onder en boven de ogen zitten kleine kanaaltjes die het vocht afvoeren als je wakker wordt. Het vocht zal bij een jonge en frisse huid snel verdwijnen. De zakken zullen dan verdwijnen. Bij een oudere huid of een huid die niet voldoende kan herstellen zal het vocht veel langer blijven zitten.

Blauwe kringen onder de ogen

De zogenaamde donkere kringen of de blauwe kringen die met name in de ochtend goed te zien zijn wordt veroorzaakt door een combinatie van een dunne huid en bloed. Met name mensen met een zeer lichte huidskleur hebben hier last van. De dunne huid laat de glans (of kleur) van het bloed zien dat onder de dunne huid zit. Als het huid dikker is, wordt de blauwe gloed minder zichtbaar.

Betere slaap tegen wallen

Er zijn ook mensen die juist geen dikke opgezwollen plekken onder de ogen ervaren, maar juist het tegenovergestelde ervaren. De huid onder de ogen kan juist ingevallen zijn waardoor grote wallen ontstaan. Het hebben van wallen geeft de indruk dat de huid erg oud en afgetakeld is. Het zorgt voor een oude uitstraling in het geziciht. Een betere nachtrust zorgt dat de wallen in de ochtend meer aanwezig is. Ook zorgt voldoende vocht voor minder wallen. Zorg dat je genoeg drinkt zodat het gezicht minder vocht vasthoudt. Bij dehydratatie (uitdroging) zal met name het gezicht vocht vast gaan houden. Dit wil je juist niet, maar doet het lichaam toch om zichzelf te beschermen tegen de uitdrogingsverschijnselen. Het resultaat is een oude uitstraling. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende slaap en het drinken van voldoende vocht (water).

Wallen na alcohol

Ook alcohol kan een boosdoener zijn. Alcohol zorgt ervoor dat het lichaam vocht gaat vasthouden. Na een avond flink stappen zal het resultaat in de ochtend goed te zien zijn. Ingevallen ogen met lelijke kringen is te voorkomen door voor het slapen flink wat water te drinken. Ook thee is een goed alternatief.

Hoe moet je kringen maskeren?

Donkere kringen kun je het beste voorkomen. Zorg dat je genoeg drinkt voor je gaat slapen. Als je in de ochtend wakker wordt met lelijke kringen, ga dan eerst flink water of thee drinken. Dit zorgt ervoor dat een groot deel van het vastgehouden vocht in het gezicht verdwijnt en de opgezwollen plekken verdwijnen. Je kunt bij donkere kringen gebruik maken van make-up. Met name het gebruik van foundation zorgt voor een goede camouflage. Een egale huid zal resulteren in een jeugdige en frisse uitstraling.

Wanneer verdwijnen de wallen?

Opgezwollen oogzakken verdwijnen niet binnen een paar minuten al. Wanneer er sprake is van wallen en opgezwollen huiddelen moet je eest veel geduld hebben. De kleine afvoerkanelen die rondom de ogen zitten hebben veel moeite met het wegzuigen van het vocht. Dit neemt veel tijd in beslag. Je kunt dit proces niet versnellen. Naarmate je ouder wordt zal de effectiviteit een stuk verminderen. Je zult dus veel langer last blijven houden van lelijke kringen en lelijke zakken onder de ogen. Wanneer je dikke en opgezwollen oogleden hebt moet je ook geduld hebben. Ook dit zal op den duur verdwijnen.

Dik boven de ogen

Niet edereen heeft natuurlijk last van wallen onder de ogen. Hoe zit het met de huid boven de ogen? Kan daar ook iets mis mee zijn? Naarmate men ouder wordt zal de huid boven de ogen meer en meer gaan hangen. Op den duur voel je misschien wel bij elk oogknipper beweging de huid boven de ogen. Dit kan als zeer onprettig worden ervaren. Het is tevens zo dat als de oogleden gaan hangen, er meer rimpels boven de ogen zichtbaar worden. Dit heeft te maken met de neiging om de huid omhoog te trekken met de spieren in het gezicht. Op lange termijn kan dit resulteren in meer rimpels. Het kan voor sommige mensen raadzaam zijn om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren.

Tot slot

Sla niet in paniek als je een keer walleen of dikke opgezwollen oogleden ervaart. Dit komt bij elk mens wel eens voor. Naarmate je ouder wordt zul je echter steeds vaker merken dat alles gaat hangen en meer tijd nodig heeft om te herstellen. Dit is een natuurlijk proces en heet: veroudering. Hier valt weinig aan te doen. Het enige dat je kan doen is meer letten op de inname van vocht en letten op je alcohol gebruik. Daarnaast kunnen bepaalde serums helpen om meer vocht vast te blijven houden zodat de huid soepel en elastisch blijft. 

Lees 3548 keer Laatst aangepast op woensdag, 13 januari 2016 16:27

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

1328 reacties